Muffins med äpple och kanel
Som svar på Sofias muffinsefterlysning kommer här receptet. Baka och njut...!
Muffins med äpple och kanel
ca 30 st
ugn 200-225°
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 äpplen
kanel
Gör så här:
Sätt på ugnen. Ställ muffinsformar på en plåt. Rör socker och fett poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt eventuellt med vaniljsocker. Häll i vattnet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Fördela smeten i formarna. Skala äpplena och skär dom i klyftor (gärna tunna eftersom äpplet ska hinna bli mjukt i ugnen på ganska kort tid). Stick ner en äppelklyfta i varje muffins och strö på kanel och även gärna lite extra socker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Marinad till fläskfilé
Marinad till fläskfilé
4 pers
700 g fläskfilé
½ dl HP-sås
½ dl olivolja
½ tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
4 pers
700 g fläskfilé
½ dl HP-sås
½ dl olivolja
½ tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Rör samman marinaden. Låt köttet marinera i cirka en timme.
Red eye
Svalkande iskaffe
Havrekakor och chokladbollar
Håller för tillfället på att städa. Lägenheten är fylld av kakdoft eftersom jag bakar havrekakor under tiden. Här kommer ett recept taget från gyllenhamars havregrynspaket.
Chokladbollar
ca 25 st
100 g smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
Gör så här:
Arbeta samman alla ingredienser till en deg. Forma små bollar, rulla dem i cocos eller pärlsocker och ställ dem kallt för att stelna.