Mini Munkar

Var och shoppade i Bridgetown för någon dag sedan och hittade bakformar för att baka mini doughnuts. Igår testade jag att baka dom och det blev riktigt lyckat! Här på Barbados har dom flera olika toppings i mataffärerna men det blev en klassisk med smak av mjölkchoklad. Kan tänka mig att det finns några olika smaker i dom mer välsorterade butikerna i Sverige. Kommer lägga ut recept så du kan göra egen också.

Mini munkar
ca 24 st

225 g vetemjöl (ca 3 ¾ dl)
1 tsk vaniljsocker
175 g florsocker (ca 3 dl)
1 tsk smält smör
2 tsk bakpulver
1 ¾ dl mjölk
2 stora ägg, rörda
½ tsk salt 

Smörj teflonmunkformen med lite matolja. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan smör, mjölk och ägg. Vispa smeten slät med en ballongvisp (har du svårt att få den slät så använd elvispen en kort stund). Fyll formarna till tre fjärdedelar. Grädda i 160 graders värme i cirka 10-15 minuter. Använd en potatissticka för att känna att dom är färdiga, fastnar ingen deg på stickan är dom klara. Ta ut munkarna ur formarna och låt svalna på galler. När munkarna är svala kan du dekorera dom med glasyr eller pudra med strösocker.