Ljummen pastasallad med ädelost

Tack vare Madde har jag nu "Sveriges sexigaste kylskåp". Fick nämligen ett hett födelsedagskort av henne... hade jag haft digetalkamera hade jag gärna visat det för er :-).

Har även fått tillskott i släkten. Tidigt i morse fick min kusin en liten pojke. GRATTIS!

Ljummen pastasallad med ädelost
4 pers

300 g pasta, gnocchi
125 g ädelost
250 g kyckling, färdiggrillad
1 dl gröna oliver
1 ask cocktailtomater
½ kruka basilika, grovt hackad

Gör så här:
Koka pastan. Smula sönder osten. Blanda den varma pastan med osten, kycklingbitar, oliver, tomaterna och basilikan. Servera direkt, eller kyl snabbt ner och ha till lunchlåda.

Potatissoppa med kokosmjölk och limeblad

En snabb middag som tar ungefär en kvart att göra. Receptet är taget från tidningen "allt om mat".

Potatissoppa med kokosmjölk och limeblad
4 pers

2 palsternackor (175 g)
3-4 potatisar (400 g)
5 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk (400 ml)
6-7 limeblad
2 tsk sambal oelek
8 skivor bröd

Gör så här:
Skala och strimla palsternackor och potatis i smala stavar. Koka upp vatten, hönsbuljongtärningar, kokosmjölk, limeblad och sambal oelek. Låt koka ihop cirka 5 minuter. Lägg ner palsternackor och potatis och koka rotfrukterna mjuka cirka 5 minuter. Servera med bröd.