Kokosbröd

Har suttit och letat efter restresor idag. Sugen på att sticka iväg några dagar med Sofia (Madde, vet inte om du också är sugen eller blir det annan resa för dig!?! ;-)) Problemet är att jag ska jobba nästan hela sommaren och bara har ledigt fem dagar nu i början av juni. Inte så lätt att hitta en så kort resa till ett rimligt pris, men vi får fortsätta att leta lite till.

Camilla kom över vid femtiden och förgyllde min dag med svenska jordgubbar och grädde, riktigt mysigt att få en liten pluggpaus! Nu har jag bara lite kvar på ett arbete som vi ska göra klart i morgon, kommer bli så skönt att lämna in det, befrielse!!!

Jag har själv aldrig testat detta receptet. Tog det i nån tidning på jobbet för någon månad sen. Låter super smarrigt så om nån testar så säg gärna om det är lika gott som det låter!
 
Kokosbröd
4 st
ugn 250°

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g smör
1 dl kokosmjölk
1 msk mjölk
1 dl kokosflingor

Gör så här:
Blanda mjöl, salt och bakpulvet i en skål. Tillsätt smöret finfördelat. Rör i båda mjölksorterna och arbeta ihop till en deg. Dela i fyra bitar. Platta ut i kokos, ska bli runda kakor (precis som scones). Grädda i ugnen 12-15 minuter.

"Kändisfest" och hemmagjord juice

Veckorna bara rusar iväg! Sitter och lyssnar på The Perishers och försöker plugga. Har tenta i mervärdesskatte rätt på lördag, kan inte påstå att jag är särskilt förbered...

I fredads va jag i Malmö på fest. En halv "kändisfest", eller han som anordnade den är känd i alla fall och de som uppträdde lika så. Super rolig kväll med mat, dans, live band och fri bar. Kom inte i säng förän klockan sex på morgonen och skulle sen upp efter bara nån timme och ta tåget tillbaka till Kristianstad. På lördagen stack jag och Helena till biljardkompaniet och drack nån öl och satt och snackade, riktigt mysigt och lagom ansträngande efter fredagen. Söndagen blev städ dag och sen pizza och film med Linus...

Här kommer ett recept från boken "Pressat" ISBN 91-0-010968-1.


Juice på honungsmelon, ananas och mynta
2 glas

1 honungsmelon, skalad, urkärnad och skuren i tärningar
1 liten ananas
10 g (1¼ dl) myntablad

Gör så här:
Kör melonen, ananasen och myntabladen i råsaftcentrifug. Rör ihop. Ger två stora glas.


Goda Cookies

Nu är det dags att försöka ta tag i bloggandet igen. Har varit väldigt dålig på det sista tiden, har haft för mycket att göra i skolan. Har haft två tentor, fått sommarjobb (tjohooo!), festat en massa, bowlat, haft lagfest och träffat kompisar.

Så nu börjar mitt liv igen, ska ringa alla kompisar jag har försummat den senaste tiden, äta riktig mat, börja plugga på nya kursen och framför allt varva ner lite. Har en riktig festvecka framför mig också, på onsdag är det semestersittning och på fredag brakfest. Har dock inte bestämt mig för vad jag ska vara utklädd till än... Temat är barnkalas. Några ideér eller förslag på vad jag kan va? Har fått förslag på att jag och Camilla kan vara en åsna, en sån som man ska sätta fast svansen på. En får va fram å den andra bak och så måste vi hålla ihop hela kvällen. Fast det blir nog lite svårt... :-)

Här kommer ett recept på goda cookies, det kommer ursprungligen från ett receptblad från ICA.

Cookies
ca 25 st
175°

150 g ljus blockchoklad
1 dl hasselnötter eller mandel
175 g smör
2 ½ dl brun farin
1 ägg
3 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Grovhacka choklad och nötter eller mandel. Rör ihop smör och det bruna farinet i en bunke. Rör ner ägget. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt dem, hackad choklad och nötter eller mandel. Rör ihop. Klicka ut smeten till cirka 25 kakor med hjälp av en sked på en bakplåts-pappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter.

Lite roligt!

"Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?"

Källa

Bananpassion

Plugg, plugg och mera plugg. Jag vill inte längre! Ska bli skönt på lördag eftermiddag när tentan är klar. Ska på födelsedags/tenta fest på kvällen också så bättre kan det knappast bli! :-)

Träffade Camilla utanför bibblan idag, slutade med att vi satt och pratade i två timmar i solen. Riktigt mysigt!

Nu ska jag snart iväg till Linus, är bjuden på en kvällsfika. Skönt att komma bort från pluggandet ett tag och få lite annat att tänka på.

Receptet är taget från boken Pressat (ISBN: 91-0-010968-1).

Bananpassion
2 glas

3 passionsfrukter
1 stor banan skuren i tärningar
60 g naturlig lättyoghurt
2 ½ dl lättmjölk

Gör så här:
Kör passionsfruktköttet, bananen, yoghurten och mjölken i en mixer i korta skov tills det är slätt och kärnorna finhackade. (Tillsätt mer mjölk om det blir för tjockt). Om man mixar för länge blir det extremt skummigt och växer i volym. Häll upp i två små glas.

En av mina favorit drinkar, Bramble!

Sitter fortfarande och pluggar... Drömmer dock om att starta ett försenat majbål och sätta eld på böckerna, är trött på alla teorier hit och dit!

Lite roliga saker har dock hänt idag... Men det berättar jag nog om lite senare! Längtar till imorgon, ska träffa "jobb Camilla". Va en vecka sen vi sågs så det kan behövas lite uppdateringar från båda håll.

Här kommer receptet på en av mina favorit drinkar. Den är otroligt fin också, får sätta in en bild sen när jag skaffat mig en kamera! Den känns lite smålyxig och den är endå lätt att göra. Kanske nått att testa idag när det är lill-lördag!?!

Bramble
1 glas

4 cl gin
4 cl citronjuice
en dash sockerlag
4 cl björnbärspuré (eller färska björnbär som muddlas* i glaset)

Gör så här:
Röres direkt i ett old fashionedglas med krossad is. Garnera genom att toppa med färsk is och björnbär.

* Muddla = Mosa björnbären med hjälp av en muddel (ett barredskap i trä som ser ut som en pinne med ena sidan platt). Vet inte riktigt om detta var en pedagogisk beskrivning av momentet... ;-)

Skurna havrekakor

Sitter och pluggar till helgens tenta i extern redovisning. Har en liten blogg och musik paus, välbehövligt! Har även hunnit med en föreläsning, handla mat, äta lunch med Camilla och anmält mig till vårens brakfest idag. 

Receptet är på underbart goda havrekakor och glöm inte att smaka på degen när du bakar, den är otroligt god tycker jag!  

Skurna havrekakor
175º

150 g smör
1 ½ dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn

Gör så här:
Rör smör och socker smidigt. Blanda i resterande ingredienser tills det blir en smidig smet. Dela i frya delar och rulla till fingertjocka längder. Lägg dem på en plåt och platta till något. Grädda i 15 minuter i ugnen. Ta ut plåten och skär kakorna på snedden (ca 2-3 cm breda) medans de fortfarande är varma.

"Suffering Bastard" en återställare...

Då va jag tillbaka i Kristianstad igen. Har varit i småland över helgen och träffat farmor och mina kusiner, riktigt roligt!

Valborg firade jag med pärlorna utanför Eslöv. Vi åt middag, drack vin, kollade på film och jobbade på vår fototävling... Inget eldande för vår del detta året, vilket kanske va tur!

Här kommer ett recept på en återställare till alla er som är i behov av det idag! Receptet kommer från bartenderns bibel "Största cocktailboken" av Arne Häggqvist (ISBN 91-89632-095).

Suffering Bastard
1 glas

2 cl konjak
2 cl gin
2 cl rose´s lime
2 stänk angostura bitter (eller annan bitter)
ginger ale

Gör så här:
Byggs (hälls) ett highball glas med is. Fyll resten av glaset med ginger ale och toppa med färsk mynta.