Köttfärssås på kycklingfärs!

Testade det idag och det blev jätte gott. Så har du inte provat det så testa! Det enda man måste tänka på är att färsen är riktigt genomstekt innan man smakar eftersom det är kyckling.


Gin och Tonic

Efter en tokig men rolig helg är det snart dags att jobba igen, har kvällspasset idag. Sen ska jag städa ikväll för på onsdag kommar nog mina pärlor hit och fikar. Tjohooo! Längtar!                     

Gin och Tonic (GT)

1 glas


4 cl gin

tonic

citron


Gör så här:

Fyll ett highball glas med is. Häll på gin och fyll upp med tonic. Garnera med citronskiva.


Kir Imperial

I lördags blev det som sagt fest hos Emma, super rolig kväll fast dock lite annorlunda. Kan bara säga att ordet manlig strippa användes ett antal gånger under kvällen *skrattar*. Sen stack vi ut på Kristianstad dagarna, började på Class men där var inget folk så vi gick vidare till Modesto. Efter det så gick några till Kaspers och jag och Helena gick till Banken där det var riktigt ös! Kom inte i säng förän halv fem på morgonen så det va lite motigt att gå upp för att jobba några timmar senare, men det gick! Sova kan man göra när man blir gamal brukar man ju säga... :-)

Idag är jag ledig så jag ska snart ut en sväng i solen. Ikväll blir det middag med Linus och sen kommer även Emma och vi ska kolla på film, myspys!

Ha en skön dag allihop!

Kir Imperial
1 glas

Vitt vin
1-2 cl Créme de Framboises (hallon likör)

Gör så här:
Hälls i ett vinglas. Man kan även ha några iskuber i om man vill!

Lördags drink!

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Var lite seg i morse eftersom vi grillade igår och det blev ganska sent. Men nu är jag pigg igen och ikväll blir det mat hos Emma och sen utgång. Fast jag börjar inte jobba för än vid tolv imorgon så det är rätt lugnt. Nu ska jag lägga mig på soffan en stund och titta lite på tv...

Kir Royal
1 glas

Champagne
1-2 cl Créme de Cassis (svartvinbärs likör)

Gör så här:
Hälls i ett champagneglas.

Frusen vattenmelons daiquiri

Nu är det en vecka sen jag var och tittade på Diggiloo i Ronneby. Satt fyra timmar i totalt ösregn men det var super skoj i alla fall. Hade regnkäpar, paraply och sånt när vi var där men blev ändå blöta enda in på kroppen, så det var mysigt att komma hem och få på sig torra kläder.

I veckan har jag mest jobbat. Varit i Eslöv och firat Maddes 22 års dag har jag också hunnit med. Super mysig kväll med fondue och vin på restaurang 202 km².

Nu sitter jag och lyssnar på lite salsa musik, hittade en skiva som jag fick av Madde för några månader sen och som jag har varit av med.. Ikväll blir det grillning och sen ska nog folk ner till stan. Men jag ska jobba hela helgen så jag tror jag får gå hem istället :-(.

Här kommer ett recept på en smarrrrrig fredagsdrink!

Frusen vattenmelons daiquiri
1 glas

4 cl ljus rom
4 cl limejuice
1 ½ dl krossad is
vattenmelon (kärnfri)
ev. sockerlag

Gör så här:
Lägg krossad is, rom, limejuice, fruktkött och sockerlag i en mixer och mixa tills drycken har en konsistens av hyvlad is. Häll upp i ett kylt cocktailglas och garnera med en melonbit.

Saltbakad potatis

Receptet är taget från ett reklamblad från konsum. Passar bra till grillat!

Saltbakad potatis
6 port.
ugn 225º


1 ½ kg färsk potatis
3 msk olivolja
3-4 msk havssalt
1 msk färsk rosmarin eller ½ msk torkad

Gör så här:
Borsta och tvätta potatisarna noga. Klappa dem torra med hushållspapper. Vänd potatisarna i oljan i en bunke. Strö över saltet och skaka potatisarna så att de täcks med salt. Lägg dem i en liten ugnssäker form och strö över rosmarin. Baka potatisarna i mitten av ugnen 20-30 minuter. De ska vara helt mjuka.