Överraskande gott..
Jag smakade mannagrynspudding för första gången i julas. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk när jag först såg den, men det var underbart gott! Receptet kommer nog från ett "mannagryns paket" från början... Nu ska jag iväg å storstäda på kåren!
Mannagrynspudding
1 l mjölk
100 g smör
4 ½ dl mannagryn
10 ägg
1 tsk salt
2 dl strösocker
1 citron
Smör till formarna
Gör så här:
Koka upp mjölken och smöret. Vispa ner mannagrynen. Låt gröten sjuda, under ständig omrörning i botten på grytan, i 4 minuter. Låt massan svalna något, rör lite i den så det inte blir skinn. Blanda ner äggulorna, en i sänder. I med salt, socker och det rivna skalet av citronen. Smörj formen, bör rymma cirka 4 liter (kan även göras i portionformar). Vispa vitorna till skum och blanda försiktigt i gröten. Häll smeten i formen och grädda i vattenbad i ugn på 175 grader tills den stelnat/stannat. Servera gärna ljummen med saftsås.
Black Russian
Black Russian
1 glas
2 cl vodka
2 cl kaluha
Gör så här:
Byggs (hälls) i old fashionedglas med is. Garneras med rött cocktailbär.
1 glas
2 cl vodka
2 cl kaluha
Gör så här:
Byggs (hälls) i old fashionedglas med is. Garneras med rött cocktailbär.
Between the Sheets
Då var det lördag igen. Jag har varit riktigt flitig idag, städat, bakat, agerat rörmockare mm. Så nu ska jag krypa upp i soffan med en jordgubbs/hallon milkshake och titta på melodifestivalen. Fast här kommer ett recept på en smaskig drink till alla er som är sugna på en lite starkare alternativ istället...
Between the Sheets
1 glas
2 cl cognac
2 cl rom
2 cl cointreau
4 cl citronjuice
Gör så här:
Skakas och silas upp i kylt cocktailglas.
Chokladsorbet
Chokladsorbet
4 port.
½ l vatten
1 ¾ dl socker
1 dl kakao
125 g mörk choklad
4 port.
½ l vatten
1 ¾ dl socker
1 dl kakao
125 g mörk choklad
Gör så här:
Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Tillsätt kakao och choklad. Vispa tills det smält och blivit en jämn smet. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp till första bubblorna. Kyl. Kör sedan i glassmaskin.
Kir Royal
Kir Royal
1 glas
Champagne
1-2 cl Créme de Cassis
Gör så här:
Hälls i champagneglas.
1 glas
Champagne
1-2 cl Créme de Cassis
Gör så här:
Hälls i champagneglas.
Cardinal
Cardinal
1 glas
Rött vin
1-2 cl Créme de Cassis (svartvinbärs likör)
Gör så här:
Hälls i ett vinglas.
1 glas
Rött vin
1-2 cl Créme de Cassis (svartvinbärs likör)
Gör så här:
Hälls i ett vinglas.
Kir
En klassisk vindrink från Frankrike där man oftast använder Créme de Cassis men även andra bärlikörer förekommer.
Kir
1 glas
Vitt vin
1-2 cl Créme de Cassis (svartvinbärs likör)
Gör så här:
Hälls i ett vinglas.
Spritzer
Spritzer
1 glas
Vitt vin
Clubsoda
Gör så här:
Byggs (hälls) med lite is i ett vinglas. Garneras med citron.
1 glas
Vitt vin
Clubsoda
Gör så här:
Byggs (hälls) med lite is i ett vinglas. Garneras med citron.
Piña Colada
Här kommer receptet på en drink som nog får de flesta att tänka på sommar, sol och semester...
Piña Colada
1 glas
4 cl ljus rom
cocoscréme / cocos suryp
ananasjuice
en skvätt grädde
Gör så här:
Mixa alla ingredienserna i en mixer med is. Häll upp i slingglas. Garneras med ananasklyfta.
White Russian
White Russian
1 glas
2 cl vodka
2 cl kaluha
mjölk
Gör så här:
Byggs (hälls) i ett highballglas (24-36 cl).
Mimosa
Denna drink skapades 1925 på Ritz Hotel i Paris. Vill man vara säker på att man får Grand Marnier i drinken kallas den Grand Mimosa.
Mimosa / Grand Mimosa
1 glas
2 stänk Grand Marnier
Färskpressad apelsinjuice
Champagne
Gör så här:
Byggs (hälls) i ett champagneglas.
Avokadomousse
Otroligt god mousse med spännande smak. Servera gärna en kula avakadomousse med en kula chockladmousse, mörk choklad och färska jordgubbar.
Avokadomousse
1 dl vispgrädde
2 väl mogna avokados
2 msk citronsaft
2 msk socker
Gör så här:
Vispa grädden. Gröp ur avokadon och mixa köttet slätt. Blanda moset omedelbart med citron, socker och grädde. Häll upp i portionsglas och ställ kallt. Servera gärna med jordgubbar och mörk choklad.