Muffins med äpple och kanel

Som svar på Sofias muffinsefterlysning kommer här receptet. Baka och njut...!

Muffins med äpple och kanel
ca 30 st
ugn 200-225°

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 äpplen
kanel

Gör så här:
Sätt på ugnen. Ställ muffinsformar på en plåt. Rör socker och fett poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt eventuellt med vaniljsocker. Häll i vattnet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Fördela smeten i formarna. Skala äpplena och skär dom i klyftor (gärna tunna eftersom äpplet ska hinna bli mjukt i ugnen på ganska kort tid). Stick ner en äppelklyfta i varje muffins och strö på kanel och även gärna lite extra socker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Marinad till fläskfilé

Marinad till fläskfilé
4 pers

700 g fläskfilé

½ dl HP-sås
½ dl olivolja
½ tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Rör samman marinaden. Låt köttet marinera i cirka en timme.

Red eye

Har jobbat hela helgen, har dock hunnit med en del skojsigheter ändå. Har åkt en motorcylektur, ätigt på restaurang och kollat på film. Har aldrig sett Star Wars filmerna, men nu var det dags. Började dock med trean.. :-)

Här kommer receptet på en "återställare". Jag hade nog aldrig själv drukigt den här drinken men ser den som en hyllning till filmen "cocktail" där en av karaktärerna drack åtskilliga glas av "Red eye". Receptet är taget från den engelska boken "hangover cures" av Ben Reed.


Red eye
1 glas

lika delar öl och
tomatjuice
1 ägg

Gör så här:
Häll lika delar av öl och tomatjuice i ett ölglas. Knäck ett ägg och häll i. Sen är den färdig att drickas!


image6

Källa bilden

Svalkande iskaffe

Då var det en ny vecka igen. Jobbade i lördags och på eftermiddagen åkte jag och Linus till Åhus och åt glass. Finns ett ställe där dom gräddar sina egna strutar så det känns lite extra lyxigt och eftersom solen sken va det en perfekt dag för en motorcykeltur :-). På kvällen blev det grillning, korv med bröd och vin, mums! Va ett litet gäng och vi satt och pratade långt in på natten...

På söndagen röjde jag mest i lägenheten och på kvällen blev det grillning, kubb och äppelpaj i trädgården. Var lite extra skoj eftersom Camilla kom och vi har inte träffats sen skolan slutade så det var på tiden...

Här kommer ett svalkande kafferecept som passar nu när solen äntligen tittar fram. Det är taget från en av mina favorit kokböcker nämligen " Sannas Kafferep".

Iskaffe med mjölk
1 glas

Gör så här:
Koka en espresso. Låt kallna. Blanda med mjölk efter smak och några istärningar. Smaksätt gärna med lite socker. Den som vill kan mixa det hela, men det blir även gott med hela istärningar.  

image3

Källa bilden

Havrekakor och chokladbollar

Håller för tillfället på att städa. Lägenheten är fylld av kakdoft eftersom jag bakar havrekakor under tiden. Här kommer ett recept taget från gyllenhamars havregrynspaket.

Chokladbollar
ca 25 st

100 g smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

Gör så här:
Arbeta samman alla ingredienser till en deg. Forma små bollar, rulla dem i cocos eller pärlsocker och ställ dem kallt för att stelna.