Midsommar!

Glad midsommar på er!


Razz

1 glas


4 cl Bacardi razz

sprite

lime


Gör så här:

Fyll ett highball glas med is. Häll på Bacardi razz och fyll upp med sprite. Garnera med limeklyfta.


Kyckling med hetta

Har varit på jobbet i tio timmar idag. Är helt slut nu, ska ägna resten av kvällen framför tvn, mysigt! (JA, Johan det är mysigt! *skrattar*).

Tänker testa det här receptet nån gång i veckan. Taget från tidningen "Laga Lätt" och innehåller 385 kcal per portion.

Kyckling med hetta
4 port

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 stor gul lök
1 röd paprika
¼ röd chili
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
1 ½ tsk japansk soja (den japanska är lite sötare och mindre salt än den kinesiska)
1 ½ dl lätt créme fraiche

Gör så här:
Skär kycklingen i ½ cm breda strimlor. Skala och hacka löken. Strimla parpika. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs löken i hälften av oljan. Tillsätt paprika, chili och pressa i vitlök, låt fräsa cirka två minuter. Ta upp alla grönsaker, häll i resten av oljan, höj värmen och bryn kycklingen. Salta och peppra. Lägg tillbaka paprikablandningen, tillsätt vatten, buljongtärning, soja och créme fraiche. Koka 3-4 minuter. Servera med ris eller potatis.




Vanilla Sky

Vanilla Sky
1 glas

2 cl vaniljvodka
2 cl pineapple sourz
sprite
limeklyfta

Gör så här:
Fyll ett highball glas (24-36 cl) med is. Häll på vaniljvodka och pineapple sourz. Fyll upp med sprite. Garnera med en limklyfta (pressa gärna ut saften i drinken!).

Sommarlov och groggen P2

Nu är tentan skriven och mitt sommarlov har officiellt börjat :-). Ikväll ska vi festa lite och sen gå vidare till banken, ska bli super skoj.

Här kommer en grogg som Sofia gillar om jag inte missminner mig...!?!

P2
1 glas

2 cl vaniljvodka
2 cl apple sourz
sprite
limeklyfta

Gör så här:
Fyll ett highball glas (24-36 cl) med is. Häll på vaniljvodka och apple sourz. Fyll upp med sprite. Garnera med en limklyfta (pressa gärna ut saften i drinken!).

Fredags grogg

Sitter och pluggar det sista nu inför morgondagens tenta. Känns lite pestigt att göra det en fredag, men va sjutton, i morgon eftermiddag är jag fri!

För er som ska ut och ha roligt i fredagsnatten kommer här ett groggrecept.

Lennart
1 glas

4 cl päronkonjak (ex Xanté)
2 cl rosès lime
sprite
lime klyfta

Gör så här:
Fyll ett highball glas med is. Häll på päronkonjak, rosés lime och fyll upp med sprite. Garnera med en limeklyfta.

Oliv- och fetacréme

Grattis Nadja på studenten! Hoppas du får en underbar dag!

Oliv- och fetacréme
4 port

100 g fetaost
2 dl lätt créme fraiche
ca 10 hackade svarta oliver
1 krm salt
svartpeppar

Gör så här:
Mosa fetaosten och blanda med créme fraiche, oliver, salt och peppar. Alternativt kör allt i en mixer. Passar bra till grillat.

Motorcykeltur och lax från ugnen med broccoli...

Nu är det bara en tenta kvar sen är det "sommarlov", tjohooo ska bli så skönt! I lördags blev det examensfest för några kompisar som har pluggat klart. Super rolig kväll med rolig cykeltur hem!

På söndagen följde jag med Linus till Kivik, fick åka motorcykel (Honda 900 Hornet), hur kul som helst. Har inte åkt sen jag var nio så det va lite nervöst i början. Men när jag fick in tekninken så gick det bra. Fast idag värker det i mina armuskler, blev trött av att hålla fast mig så länge. Väl nere i Kivik var vi och fikade på cafe Annorlunda. Ett mysigt ställe med kakbuffe så man får äta så mycket man orkar, vilket vi gjorde :-). Sen promenad längs stranden innan vi åkte hem igen. Riktigt lyckad dag med perfekt väder. Blev dock dödsvarm av alla skydd man skulle ha på sig. Så det va bara att slänga på sig kläderna och åka för stod man still så blev man tokvarm.

Dagens recept kommer från ICA.

Lax från ugnen med broccoli
ugn 250°

4 djupfrysta portionsbitar av lax à 140 g
500 g djupfrysta broccolibuketter
1 citron
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl lätt créme fraiche, gärna smaksatt med t ex tomat och basilka
1 kg potatis

Gör så här:
Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Lägg broccolin, som inte behöver tinas först, i en smord ugnssäker form. Lägg laxen ovanpå. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften på laxen och krydda med salt och peppar. Klicka på crème fraichen. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt potatisen rinna av och pressa den gärna genom en potatispress. Servera laxen med den sparde citronhalvan skuren i skivor, pressad potatis, gurkstavar och bröd.

Caphirina Azul

Igår va det grillning och kubb med en massa vänner och idag blir det fotboll och mat på kåren. :-) 

Johan, glöm nu inte att dricka lite paraplydrinkar för mig också!

Här kommer en somrig drink! Receptet kommer från ett reklamblad från konsum.

Caphirina Azul
1 glas

2 passionsfrukter, delade, urgröpta
1 ½ msk råsocker
4 cl ljus rom, cachaca eller sockerrörsbrännvin (använd helst inte bulk-cachasa, ex pitù och cachaca 51)

Gör så här:
Blanda fruktköttet och brännvinet eller romen. Fyll ett old fashioned glas med krossad is och häll i drinken. Rör om och servera.