Mjuk chokladkaka med glasyr

Satt på jobbet igår och bläddrade igenom en gamal veckotidning. Hittade detta receptet på en mjuk chokladkaka med chokladglasyr, den såg sååå god ut! Här kommer receptet:

Mjuk chokladkaka med glasyr
ca 28 st rutor

300 g smör
4 ½ dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl kakao
2 msk vaniljsocker

Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
2 dl socker
150 g mörk blockchoklad
100 g smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna (25 x 35 cm).
Kakan: Smält smör i en kastrull, ta från värmen. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner i smeten. Rör den slät. Bred ut smeten i ett jämt lager i formen. Grädda i 15-18 minuter.
Glasyren: Blanda alla ingredienser förutom smör i en kastrull. Låt koka 15 minuter till smeten tjocknar, rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och rör ner smör klickvis. Bred ut kolasmeten över kakan, ställ den kallt för att stelna. Skär upp kakan i rutor. Servera med grädde och gärna rostad flagad mandel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback