Kyckling med hetta
Har varit på jobbet i tio timmar idag. Är helt slut nu, ska ägna resten av kvällen framför tvn, mysigt! (JA, Johan det är mysigt! *skrattar*).
Tänker testa det här receptet nån gång i veckan. Taget från tidningen "Laga Lätt" och innehåller 385 kcal per portion.
Kyckling med hetta
4 port
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 stor gul lök
1 röd paprika
¼ röd chili
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
1 ½ tsk japansk soja (den japanska är lite sötare och mindre salt än den kinesiska)
1 ½ dl lätt créme fraiche
Gör så här:
Skär kycklingen i ½ cm breda strimlor. Skala och hacka löken. Strimla parpika. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs löken i hälften av oljan. Tillsätt paprika, chili och pressa i vitlök, låt fräsa cirka två minuter. Ta upp alla grönsaker, häll i resten av oljan, höj värmen och bryn kycklingen. Salta och peppra. Lägg tillbaka paprikablandningen, tillsätt vatten, buljongtärning, soja och créme fraiche. Koka 3-4 minuter. Servera med ris eller potatis.
Tänker testa det här receptet nån gång i veckan. Taget från tidningen "Laga Lätt" och innehåller 385 kcal per portion.
Kyckling med hetta
4 port
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 stor gul lök
1 röd paprika
¼ röd chili
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
1 ½ tsk japansk soja (den japanska är lite sötare och mindre salt än den kinesiska)
1 ½ dl lätt créme fraiche
Gör så här:
Skär kycklingen i ½ cm breda strimlor. Skala och hacka löken. Strimla parpika. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs löken i hälften av oljan. Tillsätt paprika, chili och pressa i vitlök, låt fräsa cirka två minuter. Ta upp alla grönsaker, häll i resten av oljan, höj värmen och bryn kycklingen. Salta och peppra. Lägg tillbaka paprikablandningen, tillsätt vatten, buljongtärning, soja och créme fraiche. Koka 3-4 minuter. Servera med ris eller potatis.
Kommentarer
Postat av: Nadja
urk du är för duktig !
Postat av: Lisa
Nadja: Ibland händer det :-P
Trackback